dimecres, 25 de novembre del 2009

TELEVISIÓ

Possiblement en Jordi, el company d’aquest blog, farà aviat un repàs de temes publicitaris, televisió... no sé si ho farà en el seu blog (cròniques de sota del mugró) o ho farà en aquest mateix (té una vida molt agitada...). El cas és que, mentrestant, deixo uns apunts d’observacions que he fet a la televisió.

1. Anuncis: Fa uns dies comentàvem que s’han deixat de fer aquells anuncis que tenien gràcia (“guiropa” i similars). És una llàstima perquè et feien més agradable l’estona de publicitat. Ja sé que moltes vegades ni tant sols recordaves la marca que pagava l’anunci però és que ara, encara que la recordis, continues comprant els que et surt dels ous (kinder, clar). O al revés, perquè puc assegurar que mai, mai compro aquells productes de neteja que han de fer servir el masclisme per anunciar-se, és el cas, per exemple, cillit bang i productes similars que, sembla ser, només poden fer servir les dones.
2. Suggeriment: Les televisions fan pocs programes bons, és cert. La majoria no valen la pena, però n’hi ha alguns que fan de bon veure (que bonic ha quedat això). Seria el cas, per exemple, de Polònia, House, Bones, El Mentalista, Se lo que... La majoria són al vespre i alguns coincideixen en dia i hora. Les televisions programen i contraprogramen sense manies però m’atreveixo a fer un suggeriment: no es podrien posar d’acord i fer cada dia, cada cadena un programa o sèrie bo? Ho dic perquè el dia que una televisió emet, per exemple, una sèrie genial la resta ja ho tenen perdut, per tant, perdut per perdut, coi, deixa de contraprogramar i guanya’t el vespre següent!! Arribarà el moment en què faran la mateixa nit House, Polònia, Bones, El Mentalista, CSI? Si això els engegaré a la merda, ho juro!!
3. Ahir (dimarts 24.11) va jugar el barça contra l’Inter. Ho vaig veure i escoltar per la 1 perquè no tinc cap ràdio a prop de la tele. Ho vaig escoltar en castellà perquè no em funcionava el dual. Fins aquí el resum. A partir d’ara la queixa... és que els hi molesta a les cadenes espanyoles que jugui el barça a Europa? Els comentaris dels locutors i convidats eren penosos. Això passa a la 1, a antena 3, a tele 5... Quan el barça juga la champions els comentaris són despectius, avorrits, repetitius... Després d’una gran jugada de tot l’equip en Xavi va fer una rematada de cap genial... doncs van passar dos minuts parlant de l’aturada del porter de l’Inter... El Milà no jugava bé perquè no havia vingut preparat i perquè estava tenint una mala nit, què collons!!! Si el barça se’l va menjar amb patates, si no els va deixar passar del mig camp!! A la segona part els locutors encara deien: l’Inter es recupera encara farà un bon partit... no era un comentari, era un desig!!