divendres, 29 de gener del 2010

Nuclear?

No m’agrada que a Ascó hagin decidit optar al cementiri nuclear per molt que diguin que és molt segur i que els riscos són mínims. El problema ben mirat és aquest: que no és absolutament segur i que el risc no és zero i quan es parla d’energia nuclear aquest petit percentatge fa por.
Per altra banda tots plegats volem tenir electricitat a casa per fer anar l’ordinador, la televisió, la ràdio, el rentaplats, la rentadora i l’aire condicionat. L’energia que cal per fer moure tot això prové, ara mateix i en gran mesura, de les centrals nuclears, les d’aquí o les de França. I aquestes centrals que ens subministren creen residus que s’han de gestionar.
Arribem llavors a un tema etern, tots fem la merda però ningú no la vol a prop de casa seva i quan hi ha algú que sí que la vol ens queixem perquè encara són massa a prop.
Està clar que tot porta problemes. Les centrals nuclears perquè són nuclears, les tèrmiques contaminen, les eòliques perquè maten ocells i les solars perquè espatllen el paisatge.

Què hem de fer doncs?

1 comentari:

Unknown ha dit...

Cementiri, perill i pobresa
Sabem que, malgrat l'aparent unanimitat de les forces del Parlament, el projecte d'instal·lar un cementiri nuclear a Ascó té partidaris a casa nostra.
Aquestes persones invoquen sovint raons econòmiques per justificar una opció tan discutible com perillosa.
Ningú no s'arrisca a fer una inversió important al costat dels residus radioactius.
Mentre el debat sobre el magatzem temporal d'Ascó sembla que hagi desaparegut de l'agenda de l'actualitat del nostre país. Nosaltres ens temem que aquest silenci tingui motivacions electoralistes. No seria lògic que el govern central, que ja té massa fronts oberts a Catalunya, volgués ara endarrerir l'anunci fins que passin els comicis? Si la decisió d'enviar a Ascó tots els residus de l'Estat ja està presa, hi tenen un interès personal a mantenir la discreció. Després, esperen que qualsevol actuació en aquest sentit tingui un cost polític menor.
instem a totes les forces que es comprometin a no donar suport a qualsevol govern que instal·li el cementiri nuclear a Catalunya. Pensem que un compromís d'aquestes característiques, adoptat públicament abans d'anar a votar, seria molt aclaridor respecte a les veritables intencions dels partits. Nosaltres ja ho hem dit, i ho repetim. No al cementiri nuclear. Ni a les Terres de l'Ebre, ni a Catalunya
Dissabte 14 d'agost, a les 16:00h, i des d'Ascó (carretera vella de la Fatarella) sortirà la Caravana anticementiri.
Recorrerem les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, animeu-vos i afegiu-vos a la caravana.
**Els del sud no volem ser catalans de 2 ª **
http://blogcanc.blogspot.com/
.