dijous, 6 de setembre del 2007

CORREUS I SMS'S

Fa uns dies vaig rebre aquest sms: "hola, hola, ¿como va todo?, hace mucho tiempo que no se nada de ti, ¿va todo bien?, mándame un sms, sólo para saber como estas". Responc aquí mateix, (diga'm tonto): "Pues estoy hasta los cojones de que me intenteis enganyar para ganar dinero a mi costa".
El fet de rebre aquests sms's o el correu "spam" per internet, m'ha portat a elaborar una teoria, ja veus, hi ha qui és de riure fàcil i jo sóc de teoria fàcil, a banda també hi ha qui és fàcil, a seques... en fi, anem al gra: els correus escombraria (que normalment contenen un virus o una puta cadena que s'ha de seguir i que no serveix per res) i els sms (que pretenen que responguis per a fotre't una clavada de collons i guanyar diners a costa teva) no afecten als catalans. Aquesta seria la frase inicial de la teoria, ara ve la resta d'explicació.
Els que parlem, treballem, escrivim... en definitiva, vivim en català, esborrem directament qualsevol sms o correu electrònic que no estigui escrit en el nostre idioma. Així si veiem un correu que té com a "assumpte" la frase: "hola amigo", ja sabem que es tracta d'"spam", que diferent seria si, simplement, hi digués: "ep, company". Segurament, aleshores, ens ho pensaríem dues vegades i, almenys, llegiríem el correu. Perquè, us heu parat mai a llegir un d'aquests correus? La majoria pot contenir un escrit del tipus: "¿com estás?" (no t'importa), "el asunto que tratamos el otro dia lo he resumido en el archivo que te adjunto". Que bonic sona!!! D'entrada et fa sentir com un home/dona de negocis, osti!! algú ha resumit el tema que vam tractar l'altre dia en un arxiu adjunt!!! Doncs s'ha de ser "gilipolles" perquè jo no tracto "assumptes" amb ningú, no tinc assumpte pendents i no m'agrada que ningú resumeixi el que jo dic i ho adjunti com a arxiu en un correu. Què cony ha resumit? la xerrada d'ascensor que vaig tenir amb el veí sobre el temps i la pluja?, si és així s'ha de ser imbècil profund.
Espero que aquesta teoria no animi als "spameros" (si és que es diuen així) a canviar l'idioma dels seus correus o dels sms's, que, de moment, el fet diferencial, funciona de conya. El virus dels catalans és en castellà i que cadascú en tregui la conclusió que vulgui.
PD: osti, que llarg!!! (i no Jordi, aquesta frase no te l'han dit moltes)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o lucro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o CresceNet(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

adrià ha dit...

Jesús, Maria i Josep, no m'havia passat mai en Brasiler, realment no em ficaré mai al llit sense canviar-me els calçotets. Tot i això crec que si m'imagino que ho ha escrit una brasilera és l'únic missatge que tindrà possibilitats de prosperar. Si m'han de fotre els calers que, almenys, ho gaudeixi.